Tämä tulee olemaan blogi-oksennus. Editoitu miten sattuu.

 

[tässä oli jotakin]

 

(kirjoitettu 1.8.2016 ja lisätyt kommentit merkitään tarpeen mukaan)

 

- 2.8. poistettu tarpeetonta

 

- 9.8. Alkuperäinen teksti poistettu tarpeettomana

 

- 21.8. Katselin tätä keskeneräistä ja päätin ettei vieläkään mitään lisättävää.

 

- 3.9. Itkin ja en itseni vuoksi.

 

- 11.9. Puhuin rehtejä sanoja enkä tuntenut itseäni valehtelijaksi. Huomenna saareen.

 

- 20.9. Reissu, (ei liity edelliseen päivitykseen) ensimmäistä kertaa eläissään kapulalossilla, melkein tapoin itseni auto-onnettomuudessa iltapäivän ratoksi Varjakansaaresta lähtiessä.

Päivittäiset rutiinit alkaa olla hoidettu niin nopeasti että mulla on omaa aikaa sillä tavalla ettei sitä tartte ottaa pois jostain muusta. 10 päivää vesiselvä, kappas. No eipä tullu törpöteltyä viime kuussakaan ku kahdesti. Tosin veljen syntymäpäivät veny kakspäiväsiksi. Kyllä vitutti.

Paskat mulla mitään paniikkihäiriötä oo, on ollu vaan krapula, itseinho ja/tai paskana. Pitää juoda enemmän vettä, tänä aamuna kramppas kantapää. :D Väsyttänyt pahasti alkuviikon. Yhtä tervan juontia kuin eka kouluviikko melkein. Koulu on jees, ilmaset ruuat ja hyvät vehkeet salissa. Ihan asiallisia tyyppejä vielä nuo luokkakaveritkin.  Miksei kukaan polta tupakkaa nykyään? Luulis että 20:een mahtus enemmän ku viis röökaajaa. Tervaa keuhkoon :)

On jo joitain satoja restakuvia, joita ei voi ikinä näyttää kenellekkään. Ketä nyt kiinnostaisikaan repiytynyt tapettikerrostuma, hirsinurkkasalvos tai kattolista 20-luvulta? No minua vähäsen...

Piirtäny ajatuksen kanssa kaks päivää, ääriviivaharjoituksia. Kivaa puuhaa. Tänään aurinko laskeutui ajallaan, minä taas olin myöhässä sen piirtelyn kanssa, että ei nähny puita enää pihalla. Piti toinen reeni tehdä sitten tietokonekuvasta, kun en halunnu sohvaakaan piirtää. Se päivä tulee kyllä vielä.

 

23.9 Tulee nyt soittelupäivä, että pitää ihan muistilista laittaa. Muutto kuun vaihteessa ja sekin nyt on vain yksi asia.

Itselle ei ole oikeastaan tarpeetonta kirjoittaa. Pöytälaatikko se on tämäkin. Piikkejä näkyy kävijämäärässä uusien päivitysten tiimoilla, että kyllä ne botit kyntelee tännekin perukoille uutta kaivelemaan. Jos joku eläväkin lukee niin toivottavasti ei lue kuin päiväkirjaa, sillä 20-vuotta näitä kirjoitelleena en tarvitse mitään erityistä mielentilaa synkän, haikean tai hullun kirjoittamiseen. (puhumattakaan hämmentävää, koska jotkut kirjoitukset ovatkin 20-vuotta vanhoja juttuja suttupapereilta kopioitu talteen tänne) Tai sen muun. Ei täällä kaikki nurkat irvistele. Eihän? Kokeiluja ja tarkoituksellisia epätotuuksia. Siitä ne on tehty. Jos joku lukee niin hyvä, mut hei nää on runoja ja pikkutarinoita hahhaa. Ei ketään pitäisikään juuri kiinnostaa.

3-ulotteinen päiväkin kertoo muistaakseni siitä kun kävin hakemassa puukeskuksesta puuta ja ostamassa munkkia ja makkaraa, oltiin isän kanssa jossain tuolla Kuivasjärven Kuovitiellä töissä. Sitten se juttu on keitelty siltä pohjalta ihan joksikin muuksi. Tais siinä olla illalla baariin meno edessä. Että jos se oli tää kynänkurittamisloppu niin joo sen jälkeen oli rai rai.

Tämmönen toistaiseksi lista

- laatikon mitat (mittaa maalipurkit)

- Soita verkkolevyn takia tukeen

- Varaa optikkoaika

- Soittele VVO:n aluetoimistoon, muuallekkin isännöitsijä/asuntosihteeri?(avaimet, maalit)

 

ja kappas laihtunu 43 kg vuoden alusta. Ei ihme että väsyttää koko ajan hieman. Nahka roikkuu, mutta parempi näin kuin että soi.

 

- 29.9 Koko viikko "tyhjänpäiväisiä" päivityksiä runojen lomassa. Just hyvä. Narisee päässä, mutta se on vaan tuo musiikki :) Meinasin kirjoittaa kaverille, (exä, olin/oon onnistunut pilaamaan välit), mutta soitin. Paljon parempi niin.

Tää on kyllä niin outo että jätän tähän - http://www.episodi.fi/uutiset/ihmissyontia-ja-erotiikkaa-suomalainen-tahtien-sota-aikuisille-tulossa-vuonna-2018/

Pitäs suunnitella mitä tekee syyslomalla. Taidan lähteä Rovaniemelle. Jos on poweria tilillä sillon.

 

- 1.10 Joo vois vaikka viedä sängyn uuteen kämppään huomenna. Kävin tänään mittailemassa kämpän että miten mahtuu huonekalut sisään. Hyvin mahtuu ja saan työpöydänkin mukaan. (etpäs saanu) Järkkää on mahdollisuus muuttaa myöhemmin jos kyllästyy katsomaan seinää telkkarin takana, voi kattoa ikkunasta ulos sen sijaan. Ja sängyn ja tietokonepöydän vaihtaa päittäin. Mikä huikea ero. Ja nyt sitten on pa, mutta vain maanantaihin asti.

Vaatteita on tarpeeksi, kun alkaa mahtua vanhat aika vähän käytetyt päälle taas, vielä 8 tuumaa vyötäröä huitsiin niin menee lukioaikaiset farkut jalkaan. XL kokoa pienemmät takit/paidat kyllä ottaa hartioista kiinni lujaa sitten kun sinne kutistuu.

Mitäpä muuta? No jakso vaihtuu ja päivät lyhenee. Tiistaina työtunteja on vain 4... Perjantaina itseopiskelupäivä. Paskartelua rauhassa. Tuleva olohuoneen pöytä saattaa joutua nyt hiottavaksi ja uutta maalia pintaan.

Lasit tulee parin viikon sisään. Silmälääkäri kehotti heittämään piilarit pois vähintään pariksi kuukaudeksi, silmät kuivuu liikaa. Paineet ok, mutta silmien suonisto alkanut oireilla. Optikolta voi kysellä jos joskus voi käyttää sitten vielä.

Tuparit loppukuusta syysloman yhteydessä? Ok. Saapa nähdä onko mulla yhtään kaveria enää. Oon semmonen mulkku kyllä ollu...

 

- 8.10 Pari päivää lasien kanssa kun tulivat nopeasti. Olin viikonloppuna veljen luona kylässä ja lauantaina kaupungilla. Iso porukka kavereita/tuttuja Alko väsyttään ihan pirusti jo alkuillasta. Ei jaksa setä heilua.

Tuparit saa nähä kyllä pystyykö ollenkaan. Meinaan lähteä sinne Rovaniemelle, sielläkään ei kyllä paljon juhlita, ei tule olemaan paljon rahaa käytössä. Nyt pitää katsoa jokin mielenkiintoinen kohde, voi mennä kyllä ihan kaupunkilomaksi, mutta siinä tapauksessa tuleepahan nähtyä Rovaniemen kulttuurikohteita. Kamera nyt on joka tapauksessa mukana. Yö hotellissa, luksusta. Tosin liikkuvälineenä on sitten bussi, sekä sinne/takas että paikan päällä. Tai vanhat kunnon jalat 1.0

 

- 13.10 Nyt asun täällä nimivirallisestikin, huolto oli käynyt vaihtamassa nimikyltit. Eilen kyllä ripustin verhot että kumpi nyt lasketaan? Kissa ei ole möykännyt tänään liikaa. Tässä aiemmin olen saanutkin nukuttua yhden yön täysin kunnolla. Lopetti juuri kun aloin suunnitella sen murhaamista. (no ei oikeasti)

14642117_10209043149649555_7369694952726

Pallipää herätetty kuvan vuoksi.

Säästin kaks euroa/kk kun peruutin paperisen tiliotteen. Menetin(?) euron kun ostin eilen Lidlistä kanaa joka oli tänään euron tarjouksessa. Veli tulee kylään ja tuo vehkeitä. Silitysraudan ja akkukoneen.

Kävelin tänään koulusta tullessa pitemmän kautta ihan vaan liikunnan vuoksi, nousin portaat kämppään samasta syystä. Niistin paljon verta. En mä vielä terve oo. Mustelmiakin tulee helposti ja jalkojen iho on pahana.

 

14724525_10209043149089541_4197268571909

Löin yöllä käden sängynreunaan.

Eipähän ole sisuskalut kipeänä, ei diabetestä, eikä isompaa turvotusta. Kuntohan tipahti nopeasti kuralle tuossa viimevuoden loppupuolella, kumma että miten pian voi tapahtua putous n. 4kk:ssa kun kroppa on rajoilla. Enhän mä kunnossa ollut ennen sitäkään, mutta siinä vaiheessa meinas henki lähteä. Piti päättää jaksaako ja haluaako tehdä mitään vai ryyppää itsensä hengiltä. Ja juomalla itsensä tappaminen sattuu ihan helvetisti. Ajattelin pitkästä aikaa ennen koulun aloittamista itsemurhaa. Aattelin sytyttää itseni palamaan bensalla. Kaikkea sitä saa päähänsä ku pää sekoaa.

No silti nykyään olen (no et ollu, mutta anna mennä vaan...) ennen kaikkea onnellinen. Ihan pikkujutuista. Ja osaan olla välittämättä turhista asioista. Keskittyä siihen mitä pitää tehdä, mitä osaa tehdä ja mitä ei osaa niin opettelee. Monet vanhat jutut ei kiinnosta enää ollenkaan. En mä oikeastaan muuta tee koulun ulkopuolella ku luen, teen päivittäiset askareet, piirrän (liian vähän vielä, tahtia!) ja liikun.

Viikonloppuna käsityömessut. Jos on halpaa kalustemaalia niin ostopäätös. Tai hyviä nahkapuristimia. Pitäs saada nuo pirun puukot valmiiksi, kun ovat olleet vaiheessa 4-5? kuukautta. Rahaa jää nykyään säästöön, mutta... no ei mitään muttia... rahaa jää säästöön! Säästämisestä puheenollen, tänään juon 2 siideriä, että se siitä tipattomuudesta. Ei harmita yhtään. Huomenna jatkamaan ikkunapuitteitten väkertämistä.

 

25.10 - 26.10

Kävin Rovaniemellä. Linja-autolla paikan päälle ja yöpyminen Ounasvaaran kupeessa. Kävin yöllä käppäilemässä huipullakin. Yöaikaan oli joillekin reiteille hankala kulku ymmärrettävistä syistä, joten seuraavana aamuna sitten...

 

1.jpg

 

Jos metsään haluat mennä nyt niin... takuulla nilkkasi taitat.

 

2.jpg

 

Aamullapa napa raikui, kun vedin näiden lisäksi vielä 3 mukia omppumehua ja kahvit kekseineen. Yhden sämpylän puolikkaan nakkasin roskikseen -ei- mahtunu. Silti paha olo kun menin suihkuun ennen kävelylenkkiä. (oksensin itseasiassa kun on tuo vatsa niin pieni... lisäys 8.11.2016 )

 

3.jpg

Tuonne!

4.jpg

5.jpg

 

Huipulla oli tarhalapsiporukka opettajineen, joten tähyilytorni jäi kuvaamatta nyt ihan häveliäisyyssyistä.

Keskityin siis epäolennaisuuksiin ;)

 

5b.jpg

5a.jpg

 

Sitten checkout ja linjurilla Rollon keskustaan.

Korundin edessä minulle soitti lehtimyyjä Pelit-lehdestä. Jatkoin tilaustani ja syyslomaa.

 

Jaakko Heikkilän: Veden kätkemiä huoneita - näyttely

Korundi%20-%20Jaakko%20Heikkil%C3%A4%20-

 

Ja muutakin...

 

8.jpg

 

Päivällä olisi ollut kahvittelut ja taiteilijatapaaminen, mutta liian fiiniä (kuka helvetti muuten syö ruokaa taidegallerian ravintolassa ja pitää "ja ketsuppia" postmodernistisen vitsailun huippuna, no taisin vastata siihen jo tavallaan tuossa. Joku muu.  Ois ollu ihan mukava maistaa jotain, jos taskussa ei olis ollu 16e ja tilillä saman verran...) Ostin pari korttia niin kuin kiltti vieras ja sitten mulla oli treffit Arktikumin kanssa.

Arktisen alueen tietoa oli tarjolla ja näiden kanssa meni reilusti aikaa - KASVOT JA TARINAT.

 

9.jpg

 

Nukahtelin paluumatkalla linja-autossa ensimmäisen tunnin. Luin kirjaa siltämiltä jaksoi.

Hmm... kotona sitten. Jogurtit oli menny pilalle jääkaappiin ja kissaakin vitutti äänestä päätellen. Minua ei.

 

28.10.

Puristelin mätää varpaasta ja suursiivosin kämpän. Kuuntelin metallimusiikkia ja piirtelin.

 

4.-5. 11.

Käytiin vähemmän kännissä (minä ainakin) ja läpällä Rokualla palvomassa saatanaa isolla porukalla.

Lue - mökkireissu, ja puitteet niin kohdillaan kuin saa parinkymmenen ihmisen sijoituksella... huh huh

1418319036_1921968_10203679081672284_811

 

8.11.

12-tuntia syömättä yhteen rautaan. Kävin pyöräilemässä tk:ssa verikokeissa (näytteenottaja ei uskaltanu tikata silmätatuointiin, löi silti ohi suonesta oikeassa kädessä kerran...) ja sen jälkeen.ostin Lidlistä raejuustoa, sulatejuustoa, jauhoja ja siideriä. Leivoin leipää (onnistui täydellisesti) ja oli tullu paketti k-marketin postiluukkuun. Patukoita. Aamu-, protsku ja ihan suklaalevyjä (70%+ kaakaota) Niin ja vitamiineja. Nyt laski sitten näiden hinta 1/3 mitä ryöstöapteekki vie.

Kirjoitin toiselle blogille yhden jutun.

Pakkasta tais olla tänään 7 astetta. Söin koululta luovutettua jauhelihakeittoa.

Viikon päästä lääkäri.

 

24.11. Lääkäri ok, toinen lääke pois ja toinen taas puolitettu. Helmi-maaliskuussa uudelleen. Tupakointi vähentynyt minimiin ja viinaa meni reilusti vain yhden kerran tässä välissä. Tosin lillittelin 5 päivää putkeen sitten, ja 3.-4. päivän välissä en tappanut edes krapulaa. Nukkuminen viime aikoina välillä ollut hieman hankalaa, masennuksen merkkejä. 1/3 yöstä levottomia.

Positiiviselta puolelta olen saanut tässä kuussa myytyä yli 300€ edestä tarpeetonta vanhaa sälää. Jouluraha on aina tarpeen. Lisäksi nyt on varattu psykiatrille aika ja lääkärille. Se taitaa olla sillä lailla että alan nakkeleen mielialanappeja.

Sama kai se on milloin noita lääkkeitä ostaa, vaikka ensi vuoden alusta tulee se oma vastuu uudelleen. Ostan silti satsin vitamiineja(osa apteekkitavaraa), nestelääkkeet (pidän furesista ihan varalla nykyään vain), kasvorasvat ja ne pällinapit kai sitten myös.

Piirtäminen ei ole ollut oikein mielekästä, pitäisi tarttua kynään, mutta ei sitä voi väkisellä harjoitella jos ei huvita. Mitä muuta? Kävin taas tädin luona. Hän on kehitysvammainen ja asustelee yksinään parin kilometrin päässä. Pirkko on kovin yksinäinen (vieraskirjassa ei ollut yhtään merkintää välissä viime käyntini jälkeen) niin kuin allekirjoittanut ja mukavahan se on tädin kanssa, kahvitella, jutella ihan niitä näitä ja tekemisistä. Kovasti huolehti kun lähdin sateeseen pyöräilemään.

Kävin kaverin luona nakkaamassa yhden lautapelin ja sittenhän se sade vähän yltyi. Ei kastunut täysin, mutta kamppeet meni kuivamaan kaikki.

Koulussa rakennuspiirtämistä, suhdepiirtämistä harjoitellaan ja perus salihommia. Oon kyllä aika poropeukalo tuommoisissa puusepän hommissa. Ei tahdo kärsivällisyys riittää ja kaikki on uutta.

Jaa, kaikki jutut kääntyy näköjään negatiivisiksi, no hö.

Kissa on kotiutunut täysin ja ei vongu enää muuta kuin tylsyyttään. Leikittämällä hiljenee pattipää.

14938394_10209288652746979_8054323707410

Kuva pari viikkoa vanha, ei täällä mitään lunta nyt ole.

 

Veikkaan että näin Joulun alla menee tuota tavaraa vieläkin kaupaksi yli sadan euron edestä. (No meni tavaraa kaikenkaikkiaan about 1000€ edestä, tuli paksu joulu...) Onpahan valmiina uuden vuoden haasteisiin sitten ja säästötili tykkää kun sinne on mitä survoa. Seuraava etappi on luottokorttivelan maksu. Katotaanpa onnistuisko ennen uutta muuttoa kesäkuussa? Ja vielä täysin tarpeellinen selfie, missähän vaiheessa minäkin tämmöisiä ryhdyin ottamaan?

15193470_10209418381470116_1136714174357

 

Niin ja iltapäivällä Tuomiokirkolle Joulukonserttiin. Kohti Joulua - Anna Puu ja Lenni-Kalle Taipale.

 

11.12 Kun ei pysty hymyilemään, eikä osaa irvistää

Auringon nousu sumussa ja pian jo värikäs lasku

Kirpakka pakkanen ja väärät kengät jalassa

Mutta lyhyellä matkalla ei palele, ei edes osaa

 

Jokainen uni on nähtävä

Tarinoita joltakin toiselta, joka pukeutuu nahkaasi öisin

Olisi tarpeetonta laulaa elämästä ja lyödä kättä tiiliseinään

Toinen sattuu vain siihen mitä voi koskettaa

 

Puolivalmista, mutta jätän hiomatta (viesti itselle - soo soo näpit irti!)

 

Lukenut 3/4:stä Manu Larcenet:n BLAST albumeista, masentava tarina. Tarkoituksellisesti yhteiskunnan ulkopuolelle heittäytyvä ruokakirjailija Polza Mancini pidätetään epäiltynä sekaantumisesta nuoren naisen murhaan. Polzan kuulusteluissa luovitaan aika syvissä vesissä...

Loistavasti rakennettu, vähäeleinen hetkittäin (tuo oli siis moite) ja armoton. En voi suositella ihmisille joilla on pelkoa (seksuaalista)väkivaltaa ja/tai itsetuhoisuutta kohtaan. Voi liipata liian läheltä. Tykkään piirrostyylistä. Hankalasti lähestyttävä kokemus varmasti monelle, mutta eiköhän tästä jokainen jotain saisi irti... kirjoittelen lisää kun olen lukenut viimeisenkin.

 

14.12 Psykiatrikäynti (no porn inside)

Tunti meni siivillä, oli mukava sanoa jollekin miltä tuntuu oikeasti. Kertoa hieman mitä on käynyt läpi ja mitä tällä hetkellä tapahtuu. Mikä harmittaa ja mikä antaa voimaa. Taidan alkaa syömään mielialalääkkeitä taas. Aion ottaa asian esille seuraavalla lääkärikäynnillä. Ensimmäistä kertaa joku selitti minulle miten mielialalääkkeet edes toimivat. En ole ottanut asiasta selvää, en edes silloin kun kuukauden niitä söin aikoinaan. Olen ollut hyvin pillerivastainen mitä tulee mielenterveyden hoitoon. Pelkään etten olisi enää minä. Ilmeisesti tällainen ajattelu on ollut väärää tietoa. Ohos.

Jopa samana aamuna rikoin yhden rajan ja tajusin miten typerästi olen käyttäytynyt päivittäisessä elämässäni viime kuukausinakin. Niin tyhmästi etten kehtaa sitä edes tähänkään kirjoittaa. Riittäköön että minulle on ollut erittäin epäterve, jopa harhainen ajatusrakennelma päässäni. Potkaisin sen kantavimman rakenteen nurin vast'iään. Helpottava olo.

Miksi kaikki sanoo aina että olet vielä nuori ja kerkeät tehdä vielä vaikka mitä? No ehkä olen sitten väärässä kun ajattelen toisin. Ei olis eka kerta.

Onneksi ei tarvitse olla yksin juhlapyhien aikaan. Toivottavasti perhe nyt jaksaisi pitää riitelyt ja negatiivisuuden minimissä, en jaksa sitä. Se kuluttaa ja suututtaa. Suututtaa paljon. Joulu kuitenkin lähiperheen kanssa, kavereita välipäivinä ja uudeksi vuodeksi helsinkiin tuttavapariskunnan perhe-uuteen Vuoteen. Lähdin taas ihan hetken mielijohteesta. Mukavan odottava tunne. En yleensä aseta itseäni tämmöisiin tilanteisiin, mutta mitä enemmän sitä teen niin pidän siitä. Ihan niin kuin olisi vähän enemmän oma itsensä. Se joka osasi olla spontaani, eikä huolehdi aina kaikesta, rakenna joka jutusta niin vaikeaa että se jää tekemättä.

Oispa vielä nainen, haha :)

_______________________________

Manu Larcenetin BLAST ei pettäny. Tarina kääntyi armottomaan, mutta ei täysin arvaamattomaan suuntaan. Olo oli lukemisen jälkeen petetty, mutta hyvällä tavalla. Teos oli onnistunut. Ei tätä raski myydä niin kuin olin aikonut, hyllyyn jää muistona, kokemuksena ja hyvänä sarjakuvana.

En mustelmoidu enää helposti. Yllättävän nopeasti tapahtuu muutoksia terveydessä myös positiiviseen suuntaan, vaikka olenkin sairastellut niin liikunta alkaa tepsiä. Alkoholista johtuva lihaskato kääntynyt päälaelleen ja muutenkin kyllä jaksaa paremmin. Nukahdan helposti. Jumalien kiitos!

 

20.12.2016  

Lääkärikäynti - Olis tarkoitus saada se lääkitys, kysyä mahdollisuudesta kosmeettiseen nahkaleikkaukseen ja pyytää reseptit kasvorasvaa varten.

No katotaan onko tähän lisättävää jälkeen päin tai ikinä.

21. päivä olis koulun joulujuhlat ja sitten tämä jätkä ryhty piirteleen ja pyhiä viettelemään.

 

 

10.2. 2017

 

Mitäpä siitä kertoisi? Kysyjille vastaisi? Ihan hyvin menee ja miksipä ei. Liian paljon luettavaa, liian vähän aikaa. Ja sitten kun tämä julkaistaan niin ei nämä mun ajatukset ole kuuluneet sinulle pitkään aikaan. Onnistuit viemään ilon tästäkin kun kerroit lukevasi. Onneksi kirjoitan jo muualle jossa emme tapaa. Koska sinäkään et ikinä tuntenut minua. (lisäys - Lässyn lässyn)

 

7.4.2017

Tarustoa hmm... pitää kaivaa koko tarina oisko käyttistä.

"Afrikkalaisen tarinan mukana jumalat antoivat kameleontille tehtäväksi viedä ihmisille ikuisen elämän salaisuuden. Kameleontti oli kuitenkin liian hidas, ja kuolema ehti ensin."

 

 

- Tiinalle ja Marille (Ja sille yhelle ;) )

 

19.9.2017

 

Lopetin juomisen.

 

Meinas mennä yli niin lopetin. Niin kuin lopetin huumeidenkäytön ja huonot suhteet. Vuosien viiveellä.

 

13.7.2018

 

En lopettanutkaan. enkä lopeta. Juomista siis.