8.   Mahtava Aallokko

Meiji kauden aikaisina päivinä eli tunnettu painija nimeltään O-nami, Mahtava Aallokko.

O-nami oli valtavan voimakas ja oli kyvykäs painitaidoiltaan. Yksityisissä otteluissa hän päihitti jopa opettajansa, mutta julkisissa hän oli niin kaino että hänen omat oppilaansakin kaatoivat hänet.

O-nami tunsi tarvitsevansa Zen mestarin apua. Hakuju, vaeltava opettaja, oli pysähtynyt matkoillaan läheiseen pieneen temppeliin, joten O-nami meni hänen puheilleen ja kertoi ongelmastaan. 

"Sinun nimesi on Mahtava Aallokko," opettaja neuvoi, "joten yövy tässä temppelissä. Kuvittele että sinä olet tuo myräkkä. Et ole enää painija joka pelkää. Sinä olet nuo valtavat aallot jotka pyyhkivät kaiken edestään upottaen ja niellen kaiken tiellään. Tee näin ja sinusta tulee paras painija koko valtakunnassa.th. Do this and you will be the greatest wrestler in the land."

Opettaja vetäytyi yöpuulle. O-nami istui meditoiden ja kuvitellen itsensä aallokoksi. Hän pohti monia erilaisia asioita. Sitten asteittain hän tunsi aallot sisällään yhä enemmän ja enemmän. Illan edistyessä aalloista tuli yhä suurempia ja suurempia. Ne pyyhkäisivä kukat ruukuistaan. Jopa pyhätön Buddha patsas jäi tulvan alle. Ennen auringonlaskua temppelin täytti äärettömän meren vuoksi ja luode. 

Aamulla opettaja löysi O-namin meditoimasta vieno hymy kasvoillaan. Hän taputti painijaa olkapäälle. "Nyt mikään ei voi häiritä sinua", hän sanoi. "Sinä olet nuo aallot. Sinä pyyhit kaikki esteet tieltäsi."

O-nami osallistui painikilpailuun samana päivänä ja voitti. Sen jälkeen kukaan japanissa ei pystynyt päihittämään häntä.