Oli Stefan Zweigin - The Post Office Girl

Tarina rajatuista kokemuksista, peloista, unelmista ja lujistakin luonteista.

 

15356650_10209614294807827_7046229234029

 

Kirjan takakannesta - (vapaa käännös)

"Työ, politiikka, rakkaus, seksi; kaikki tämä on heille mahdotonta. Elämä on merkityksetöntä jos he eivät pysty yhden epätoivoisen ja päättäväisen teon myötä salaa luoda maailmansa uudelleen sisältäpäin.

Tuhkimo tapaa Bonnien ja Clyden Zweigin piinkovassa ja koskettavassa romaanissa, joka kirjoitettiin 1930-luvulla hänen paetessaan natseja maanpakoon, mutta jäi julkaisematta ennen hänen kuolemaansa."

 

Seuraavaksi kepeämpää - Michael Kerrigan - Sotasuunnitelmat (toisen maailmansodan tuntematon historia)

"SALAINEN SOTATANNER

Tämä kuvitettu teos johdattaa lukijan toisen maailmansodan huippusalaisiin ja suurilta osin huimapäisiin operaatioihin – joita ei koskaan toteutettu. Mukana ovat suunnitelmat Wehrmachtin maihinnoususta Brittein saarille, saksalaisten tappamisesta paiserutolla, Luftwaffen hyökkäyksestä New Yorkiin, japanilaisten hyökkäyksestä Panamaan, brittien iskusta puna-armeijaa vastaan 1945 ja monia muita.
Monet sotasuunnitelmat jäivät suunnittelupöydille, toiset valmisteltiin huolella ja lähes toteutettiin. Yhtä kaikki ne kertovat toisen maailmansodan todellisuudesta, niistä sotilaista ja poliitikoista, jotka sodan kulkua ohjasivat. Tämä tuntematon historia auttaa meitä myös ymmärtämään, miksi kaikki loppujen lopuksi kävi niin kuin kävi.
Teos pohjautuu osin tuoreisiin arkistolähteisiin, ja se on kuvitettu dokumenttimateriaalilla, valokuvilla ja havainnollistavilla kartoilla."

Ja tää.

5b.jpg

 

Niin ja toinenkin edit - #wordexpanding drabble(like) hyperlink novel seuraava jakso oli tarkoitus kirjoittaa tänä viikonloppuna, mutta tuli joku pöpö ja kuumehuiput huiteli tuossa 39,5 asteen vaiheilla perjantaista lauantai aamuun, niin ei jaksanut. Nyt pitää aloittaa oikeastaan taas alusta. Sata sanaa on aina mukava rajoite. Se joko pakottaa laventamaan tai kuten useimmiten tiivistämään ajatuksen.