79.   Suitsukeastia

Nagasakilainen nainen nimeltään Kame oli yksi harvoista japanilaisista suitsukkeastioiden tekijöistä. Tämän tapaiset astiat olivat kädentyön näytteitä joita käytettiin yleensä teehuoneessa tai perheen pyhätössä. 

Kamen, jonka isä oli ennen häntä ollut samassa ammatissa, oli mielistynyt väkijuomiin. Hän myös tupakoi ja oli tekemisissä miesten kanssa koko ajan. Aina kun hän sai kokoon hieman rahaa hän järjesti pidot kutsuen taiteilijoita, runoilijoita, puuseppiä, työmiehiä ja kaikensortin ja ammattien miehiä vieraakseen. Heidän seurassa hän paranteli astiamallejaan. 

Kame oli erittäin hidas työssään, mutta kun se oli valmis oli se aina eittämättä mestariteos. Hänen astioitaan arvostettiin sellaisissa kodeissa joiden naisväki ei koskaan juonut, polttanut tai seurustellut miesten kanssa vapaamuotoisesti.

Nagasakin pormestari tilasi Kamelta suitsukeastian itselleen. Hän viivytteli työn tekoa kunnes lähes puoli vuotta oli kulunut. Tämän jälkeen pormestari, joka oli tällä välin saanut nimityksen kaukaiseen kaupunkiin, saapui vierailemaan hänen luonaan. Hän kehotti Kamea aloittamaan astian valmistuksen.

Lopulta inspiraation iskiessä Kame valoi suitsukeastian. Kun se oli valmis hän asetti sen pöydälle. Hän tarkasteli sitä pitkään ja hartaasti. Hän poltti ja joi sen kanssa kuin se olisi ollut hänen seuranaan. Hän tutkiskeli sitä koko päivän tällä tavalla.

Lopulta Kame nosti vasaransa ja löi sen kappaleiksi. Hän ymmärsi ettei se ollut hänen mielensä vaatima täydellinen luomus.