37.   Sutrien Julkaisemisesta

Tetsugen, japanilainen Zenin harjoittajaa, päätti julkaista sutrat, jotka olivat siihen aikaan saatavilla vain kiinaksi. Kirjat oli tarkoitus painaa puulaatoille ja seitsemän tuhannen kappaleen painos olisi valtava tehtävä.

Tetsugen aloitti matkustelemalla ja keräämällä lahjoituksia tätä tarkoitusta varten. Muutamat samanmieliset lahjoittivat hänelle sata kultarahaa, mutta useimmiten hän sai vain pieniä lahjoituksia. Hän kiitti jokaista lahjoittajaa yhtä kiitollisena. Kymmenen vuoden kuluttua Tetsugenillä oli tarpeeksi rahaa aloittaa työnsä.

Tapahtuipa että siihen aikaan Uji-Joki tulvi yli äyräittensä. Seurasi nälänhätä. Tetsugen otti rahojansa varten keräämänsä rahat ja käytti ne pelastaakseen ihmiset nälkäkuolemalta. Sitten hän aloitti rahan keräämisen uudelleen.

Useita vuosia myöhemmin maan yli pyyhkäisi tautiepidemia. Jälleen Tetsugen antoi pois keräämänsä varat auttaakseen kansaansa. Hän aloitti työnsä kolmannen kerran ja kahdenkymmenen vuoden kuluttua hänen toiveensa saivat täyttymyksensä. Painolaatat joilla ensimmäinen sutrien painos tehtiin ovat tänä päivänä nähtävillä Kiotossa, Obakun luostarissa. 

Japanilaiset kertovat lapsilleen että Tetsugen valmisti sutria kolme kokoelmaa ja että ensimmäiset kaksi näkymätöntä kokoelmaa ylittävät jopa viimeisimmän kokoelman.